КАК РАБОТИ

Уникален продукт, съчетаващ клинично доказаните ефекти на пет активни компонента, които оказват физиологичен ефект върху практически всички органи и системи в тялото.

Източникът на дълговълнови инфрачервени лъчи осигурява топлинна енергия, която прониква дълбоко в тъканите и достига кръвоносните съдове, осигурявайки подобрено кръвоснабдяване. Това важи както за малките кръвоносни съдове – капилярите, така и за големите – артериите, което осигурява подобряване на системното кръвообращение, което от своя страна усилва секрецията на ендокринните жлези и подобрява достъпа на имунната система до патогенните причинители в тъканите. Всичко това повишава съпротивителните сили на имунната система при инфекциозни заболявания и спомага бързото оздравяване. Също така, подобреното кръвообращение на ставите облекчава болката и сковаността при ставни проблеми.

Органичният германий способства отстраняването на отлаганията от холестерол с ниска плътност („лошия“ холестерол) от стените на артериите, което е от клинична полза при хиперхолестеролемия – повишени плазмени нива на холестерола и особено при усложненията й - атеросклеротични запушвания на съдовете с придружаваща хипертония.

Клинично потвърдено е, че прилагането на магнито поле с интензитет между 700 и 1000 гауса облекчава неврогенната болка. Биогривната Мегасмарт включва неодимов магнит, който осигурява оптимален интензитет на полето, което подобрява транспорта на кислород, магнезий и желязо в клетките. Това усилва клетъчното дишане и е особено уместно при прекарани исхемични (обусловени от недостига на кислород) инсулти, инфаркти, както и при желязодефицитни анемии или кръвозагуба.

Отрицателно заредените йони, наречени аниони, участват в пренасянето на нервните импулси по хода на нервните влакна и по хода на мембраните на всички мускулни клетки. Това подобрява функционирането на нервната система и повлиява всички неврологични оплаквания – стрес, безсъние, умствена преумора, депресия, мигрена и др. Тъй като гривната е изработена от материали, които изключват възможността от кожно дразнене или алергия, тя може да бъде носена и през нощта, което допълнително подпомага пълноценното възстановяване на нервната система по време на сън.

Уместно е носенето на гривната и при бронхоконстриктивни заболявания – астма, бронхити и др.

Вулканичната лава съдържа редки минерали, които абсорбират високоенергетичните електромагнитни вълни, отключващи свободнорадикаловите верижни реакции в организма. Тези реакции водят до разрушаване на ДНК и клетъчните мембрани и структури, което води до преждевременно влошаване на функциите на тъканите и органите. Предпазването от вредните лъчи на електромагнитния спектър, които са навсякъде около нас, забавя клетъчното стареене и има антиейджинг ефект.